Painting with Light lanceert nieuw Virtual Event Expo interactief en intuïtief 3D-platform

Painting with Light lanceert nieuw Virtual Event Expo interactief en intuïtief 3D-platform

Dynamische eventsformule met coronaproof Studio in Genk en Londerzeel

Genk, België, 16 november 2020 –  Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, presenteert met trots de nieuwe Virtual Event Expo. Dit innovatief en gebruiksvriendelijk platform bevat een volledig virtuele infrastructuur voor vakbeurzen en evenementen. In combinatie met de Virtual Event Studio in Genk en Londerzeel biedt de Expo een ideale virtuele ervaring voor corporate meetings, merkactivatie en rondetafeldebatten, productlanceringen, conferenties en seminaries, tot zelfs concerten. Dit alles in een volledig virus-en coronavrije omgeving!

De Virtual Event Expo omvat een heuse virtuele lobby in 3D als indrukwekkende toegang tot meerdere beurshallen en een onbeperkt aantal standen, zoals ook door VOKA Open Bedrijvendag succesvol toegepast. De lobby en alle bezoekerscontactpunten kunnen volledig op maat gebouwd en gebrand worden. Een rechtstreekse link tussen de Virtual Event Expo en de Studio vormt de perfecte combinatie voor een hoogstaand dynamisch en hyper-interactief evenement!

Painting with Light Virtual Event Expo & Studio voor interactieve evenement-ervaringen
Painting with Light Virtual Event Expo & Studio voor interactieve evenement-ervaringen

Luc Peumans, CEO van Painting with Light licht toe: “We organiseerden reeds heel wat events in de Virtual Event Studio en het Expo platform is een belangrijke extra dimensie voor online bezoekers. In tegenstelling tot andere meer statische virtuele events, kan hier een persoon worden gerenderd op de standen om bezoekers te verwelkomen. Live-streams en videos worden geïntegreerd in elke stand met eigen branding en links naar verdere informatie. Er zijn ook break-out rooms mogelijk voor aparte sessies, met recording en video chats tussen zowel de bezoekers onderling alsook de standhouders. Dit alles maakt het veel interactiever, het gaat hier uiteindelijk over persoonlijke contacten en het opbouwen van samenwerkingen.”

Cynthia Coulier van VOKA Open Bedrijvendag getuigt: “Het was een hele aanpassing om volledig digitaal te gaan maar dankzij de fijne samenwerking en technologie van Painting with Light, konden we een succesvolle 30ste Open Bedrijvendag neerzetten. We hadden vooraf heel wat opnames gepland in de Studio die dan werden geïntegreerd in het online Expo platform. We hebben hierdoor heel veel mensen kunnen bereiken om een kijkje te nemen achter de schermen van de deelnemende bedrijven. En bovendien blijft alles nog beschikbaar een hele tijd na het event zelf."

Bezoek hier zelf de VOKA Open Bedrijvendag:

Story image

Virtual Event Studio biedt live interactie en presentaties
Samen met NEP Belgium, specialist in festival en sportproducties, biedt Painting with Light een volledig uitgeruste Virtual Event Studio in C-Mine Genk en in Londerzeel, inclusief volledige interactiviteit met live publiek. In combinatie met de Virtual Event Expo kunnen organisaties en bedrijven een perfect geïntegreerd virtueel evenement organiseren om bezoekers volledig te engageren en inspireren.

Virtuele bezoekers die deelnemen aan het interactieve platform worden digitaal in de zaal weergegeven als thumbnails en geprojecteerd op het grote scherm voor interactie. Op die manier heeft de presentator zicht op het volledige publiek en kan zo beter inspelen op reacties zoals bij een fysiek evenement! Voor conversaties en het beantwoorden van vragen kan elke deelnemer individueel worden weergegeven op het virtuele grote scherm voor optimale interactie met de presentator.

Reeds heel wat virtuele evenementen werden de voorbije maanden succesvol en coronaproof georganiseerd in deze innovatieve studio: onder meer recent de VOKA Open Bedrijvendag en RE-START van Agoria, alsook events door IMEC Belgium, Axxes, Proximus, Ericsson, Materialise, SBS, Unizo,...

Presentatoren roemen het interactieve aspect, dat toelaat de reacties van het publiek live te zien tijdens het presenteren, en hen actief te betrekken bij het hele gebeuren. Xavier Taveirne toonde zich heel enthousiast tijdens de VOKA Open Bedrijvendag, die gebruik maakten van zowel de Studio als Expo: "Door het Coronavirus ontdekken we dat we heel veel kunnen vanop afstand. Met de Virtual Event Studio is het veel rustiger werken en kan je toch veel mensen bereiken." Ook Jolyce Demely, Business Advisor bij Agoria Vlaanderen, is uiterst tevreden over de samenwerking: "Ons RE-START event is vlekkeloos verlopen dankzij de top professionele ondersteuning van het Painting with Light team. We konden de hele show vanuit een comfortabele manier presenteren en toch genieten van een directe interactie met het publiek. Dit is een paradepaardje voor onze technologiesector!"   

Klik hier voor de video met volledig overzicht!

Live interactie tussen presentatoren op het podium en het publiek op afstand
Live interactie tussen presentatoren op het podium en het publiek op afstand

Over Virtual Event Studio
De blikvanger van de Virtual Event Studio is een hogeresolutie LED-wall en -vloer die samen met een chromakey wand voor de mixed reality decors zorgen met volledig aanpasbare belichtingsinstallatie en een ruime keuze aan productiemodaliteiten. De presentator staat zo in een indrukwekkend virtueel decor, dat volledig op maat van de klant kan gemaakt worden. De Studio is uitgerust met een meerkananaals camerasysteem, professionele audio met draadloze microfoons die na elk gebruik corona-proof worden ontsmet. Gepersonaliseerd geluid, grafiek en effecten worden geproduceerd op maat van de klant. De controlekamer omvat een indrukwekkend arsenaal aan beeldverwerkers en servers voor opnames en uitzenden via video conferencing en digitale kanalen. Verder kunnen klanten rekenen op een team technische en creatieve experten met jaren ervaring in producties voor corporate events, musicals, concerten en live entertainment.

Coronaproof alles aansturen achter de schermen
Coronaproof alles aansturen achter de schermen
Painting with Light experten superviseren en regisseren de producties
Painting with Light experten superviseren en regisseren de producties

 

 

 

Over Painting with Light

PWL Group is gevestigd in C-Mine Genk en bestaat uit Painting with Light, De Paardenstallen en ILLUMIWARE. Painting with Light werd opgericht in 1999 door CEO Luc Peumans. Deze innovatieve studio voor verlichting en videodesign heeft wortels in live entertainment, concerten en tv-uitzendingen. Het gespecialiseerde team ontwikkelt geavanceerde licht- en videotechnologieën voor boeiende verhalen en visuele ervaringen in de entertainment- en vrijetijdsmarkten evenals in retail en architecturale toepassingen. De laatste innovatie is een volledige uitgeruste Virtual Event Studio met spectaculaire augmented reality decors en licht-en geluidsinstallaties voor opname en weergave van virtuele live events.

Painting with Light heeft dark rides met slimme lichttechnologie uitgerust, waaronder de veelvuldig bekroonde Popcorn Revenge in Walibi, België en Basyliszek in Legendia, Polen. Andere projecten zijn Plopsa Station (België), Plopsaland-attracties in België, Nederland en Polen, showverlichting en videodesign voor musicals zoals 40-45 en Daens, concerten en festivals, voetbalstadia, monumenten en gebouwen over heel de wereld.

Painting with Light
C-Mine 127
3600 Genk (België)